hej

a

Sundpro startades 1987 av Iris och Ove. De såg ett hål i marknaden för hundprodukter som täcker både människan och hundens behov av komfort och kvalitet. 

Sundpros produkter har sedan dess varit kända för sin långa livslängd och smarta design. 

Nu ägs och drivs Sundpro av Tina Langåssve, som har en lång erfarenhet av både hund- & hästsport. Tina har själv använt sig av Sundpros produkter i över 20 år. De har funnits med på 1000tals mil på skidor, släde, vandring och ridturer i både Norden och Nordamerikas fjällvärld. 

Tina har både tävlat, tränat och guidat hundspann & ridturer på heltid, och med utbildningen Sportdesign & Produktutveckling i ryggen så blev övertagandet av Sundpro en självklarhet.

Tina ser fram emot att få fortsätta tillverka och utveckla produkter för ett aktivt friluftsliv tillsammans med våra fyrbenta vänner. 

.


Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Våra vänners historia

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Maja - hundfysioterapeut

- Som passionerad hundägare, intresserad av friluftsliv och hälsosam livsstil, så driver jag ett företag där jag kan kombinera detta. Mitt företag Outdoor Dogs är en fantastisk kombinationen av mina stora intressen, där jag får hjälpa hundar att kunna prestera sitt bästa. Att vara hundfysioterapeut är något jag brinner för, framförallt den förebyggande och friskvårdsaspekten av det.

På sidan av fysioarbetet arbetar även Maja som fårbonde där hennes tre hundar är del av det dagliga arbetet. Vallning startade som en hobby men öppnade mina ögon mer för hundars otroliga förmåga att arbeta på ett sätt som skulle krävas oräkneligt antal anställda för att utföra. Att ha förmånen att jobba med sina egna hundar i dess naturliga element är magiskt, jag känner samma känsla när jag träffar draghundar i sin sele, jakthundar i skogen eller spårhundar med nosen i marken. Som hundfysioterapeut vet jag också hur viktigt det är att ge dessa hundar de bästa förutsättningarna för att få ett fysiskt hållbart liv, både genom träning, förebyggande arbete och korrekt utrustning.

En produkt som jag använder dagligen är Sundpros fodrade halsband. Det håller färg och form oavsett om hundarna rullar sig i skit, lever rövare i skogen eller håller reda på fårflocken. Halsbanden är på i ur och skur, sol och snö, och är det enda halsbandet jag någonsin haft som har hållt den kvaliten. 

- Maja, Åre Outdoor Dogs 

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Lisa - draghundsförare

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Min draghundshistoria började när mina föräldrar lade mig, tre veckor gammal, i hundsläden bakom familjens grönlandshundar och åkte på pimpeltävling. Sex år senare var jag med på min första flerdagarstur och mötte min första stora kärlek: den till fjällen!

2005 fick jag chansen att låna och tävla med min dåvarande längdskidstränares Siberian huskys, och efter det har det alltid funnits huskys vid min sida. Samma år träffade jag Iris och Sundpro blev min första sponsor. Mitt specialsydda bälte som jag fick inför VM 2006 använder jag fortfarande.

Idag har jag tre hundar; Aslak, Tjuorri och valpen Attaq. Hundarna tränas för att springa fort på sprintdistanser men lika viktigt för oss är att få dela upplevelser i den fjällmiljö vi bor i till vardags.

- Lisa 

.

.

ll

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Ändra texten g

enom att klicka på


Ändra texten genom att klicka på Redigera i

elementets ram.

texten

genom att

klickaentets ram.

Tillagd i varukorgen